Ствари сестара вики
Advertisement
Прати свој начин
4.png
Број епизоде 4
Сезона 1
Глобални број 4
Назив на Теремедоу Saġeḣ le ṭeu §eyṭ
Назив у Португалији Segue o teu jeito
Датум емитовања 11. јануара 2015.
Списак епизода
Претходна епизода
Велика шала
Следећа епизода
Девојка каква
треба да будеш
Ствари сестара

Прати свој начин је 4. епизода прве сезоне и серије Ствари сестара. Премијерно је приказана 11. јануара 2015. године.

Опис[]

Епизода почиње у згради „Пулá“ у Барцинону 1. јануара 2015. године, где су официри Звездане Флоте Федерације спремни за узлетање брода FEF 09 које ће се десити ускоро. Тада неки људи кажу да је све спремно, па се врата куполе зграде „Пулá“ отварају. После брод FEF 09 полеће и излази кроз куполу, док хеликоптери са телевизије снимају полетање брода. Код Кимберли и Карле, обе девојке са телевизије гледају лансирање FEF 09-а. Брод лети небом града и стиже до свемира.

10 дана касније…

Кимберли ради у својој соби, а онда Карла долази да јој погледа рад. Карла пита: „Видим да си са својим пројектом… Да ли си можда способна да све урадиш како треба?“. Кимберли ставља свој пројекат у орман у својој соби и каже: „Видим да ћу то морати да завршим касније“. Карла каже: „Увек мораш све да кријеш да не видим то? Кад будеш хтела да ми покажеш нешто, јави ми“. И Карла одлази љута. Кимберли излапи из своје собе и каже родитељима да жели да прошета градом. После тихо каже Карли: „Код Хордија“. Родитељи прихватају, а Карла каже да ће ићи са сестром.

Девојке одлазе подземном железницом до хотела Каса Тот, да би разговарале са Хордијем Кудигијем. Улазе у главну собу хотела, а на рецепцији је мушкарац. Кимберли га пита за Хордија, а мушкарац одговара да сада ради нешто важно па да је заузет. Кимберли га пита за колико ће он да се врати, а мушкарац каже да за око 20 минута. Карла каже да могу да сачекају, а мушкарац одговара: „Пошто заиста желите да разговарате са њим, претпостављам да сте Хордијеви пријатељи, зар нисте? Доћи ће по вас кад буде имао слободног времена“. Обе девојке пристају да сачекају.

Кимберли узима објект Звездане флоте Федерације која пројектује холограме и каже Карли да га још увек има. Карла каже да је овај предмет био узрок лоше шале, али Кимберли каже да је открила да овај предмет такође може да учини људе невидљивим. Карла је пита како је то могуће, а Кимберли одговара да објект ствара празан холограм у особи, због чега неко види шта се налази иза особе. Другим речима, особа постаје невидљива. Карла је пита шта мисли да уради, а Кимберли каже да ће ући у Хордијеву канцеларију да би истражиле. А она каже Карли: „Постоји стара изрека која каже: Прати свој начин“.

Кимберли улази у Хордијеву канцеларију, а Карла одлучује да прати своју сестру. Обе девојке наилазе на предмет са дугметом. Кимберли жели да притисне дугме, али Карла је пита да ли је сигурна у то што ради. Кимберли каже да ако је овај објект оно што она мисли, ништа лоше се неће десити. Када Кимберли притисне дугме, отвара се портал. Карла пита куда води овај портал, а Кимберли каже да је једини начин да то сазнају да прођу кроз портал. Обе девојке пролазе кроз портал и наилазе на собу са високотехнолошким инструментима. А Хорди је у овој соби.

Хорди каже девојкама: „Знао сам. Претпостављам да желите да видите све ово да бисте задовољиле своју знатижељу, зар не? Да бисте знале шта је ово, дођите и будите пажљиве. И никоме не можете ништа да кажете о овоме, у реду?“. Кимберли и Карла кажу да се слажу, а Хорди објашњава девојкама да је ова соба тајна соба која припада Звезданој Флоти Федерације, одавде Хорди контролише неколико ствари, од којих су неке уз дозволу градоначелника Барцинона. Градоначелник ће пружати све што Хорди буде желео ако то буде требало Звезданој Флоти Федерације, а одавде Хорди може да контактира Земљу.

Хорди каже да би требало да се врати на посао на рецепцији хотела па њих три излазе из тајне собе Звездане флоте Федерације преко портала, а напољу Хорди ставља већу заштиту на дугме које активира портал и још једном каже девојкама да никоме ништа не причају о овом тајном собом. Мушкарац који је био на рецепцији пита Хордија које су ове две девојке, а Хорди каже да су му пријатељице и да је све у реду. Кимберли каже Карли да би требало да оду кући, и њих две одлазе. Карла на улици каже да би хтела да зна више о Звезданој Флоти Федерације, а Кимберли каже да има још много ствари за које не знају.

У метроу су обе девојке на 4. линији, а воз се зауставља у тунелу. Карла пита шта ће сада урадити, а Кимберли каже да не зна. Карла подсећа сестру на изреку „Прати свој начин“, а Кимберли каже: „Дала си ми идеју!“ и одлази у кабину возача. Карла седи без да зна о чему њена сестра размишља, а Кимберли пита возача: „Шта се десило?“ а возач одговара да је све искључено. Кимберли пита да ли би она могла да помогне, а машиновођа каже да би неко морао да гурне воз. Кимберли каже: „Урадићемо то!“ а возач не зна зашто је она то рекла.

Кимберли каже путницима: „Помозите ми телекинезом да воз стигне до следеће станице!“ а људи не знају шта да раде. Кимберли каже: „Запамтите изреку: Прати свој начин. Па ви знате начин да помогнете овом возу, а сигурна сам да је то исто као и мој“. И људи почињу да концентришу да користе телекинезу и померају воз. А телекинезом воз излази из тунел и стиже на следећу станицу. Карла каже Кимберли да не жели да настави у возу и више воли да стиже кући аутобусом, а Кимберли каже да и она мисли исто.

Обе девојке улазе у аутобус 20 на тргу „Глоријас“, где су остале од подземне железнице, и одлазе кући. Карла у аутобусу каже Кимберли да пролазе испод њихове школе, али Кимберли размишља о нечем другом. Када девојке стигну кући, њихови родитељи их подсећају да следећег дана морају у школу. Карла каже да је дошло до проблема у подземној железници, али су успеле да се врате кући. Али Кимберли не прича ништа, одлази у своју собу и затвара врата тако да нико не може да уђе. Тада Кимберли узима пројекат који мора да уради за школу и осмехује се, а епизода се завршава.

Advertisement