Ствари сестара вики
Advertisement

Кимберли Дувержа Сарите Макги лик је серије „Ствари сестара“ коју је Dýmapko створио.

Кимберли је најстарија од две сестре. Иде у школу Трабал у Барцинону (главном граду Кеталаније) на Теремедоу поред своје сестре Карле, на седмом курсу „Примарне школе“ (основне школе). У школи сви мисле да су она и њена сестра „посебне девојке“, без да се утврди да ли су Теремедосијанке или Земљанке. На почетку серије има 17 година.

Иако се њихова боја коже разликује од осталих теремедосијанаца, оне тврде да су теремедосијанке као и сви други. Кимберли показује посебан интерес према Адмиралу Жузепу Марији 19, и чини се да почиње да се заљубљује у њега када открије да је раскинуо са својом девојком Иши. Веома је несташна, непослушна и увек тежи да добије оно што жели. Када две девојке упознају Хордија Кудигија, власника хотела „Каса Тот“, почињу да се мешају у проблеме Звездане Флоте Федерације, зато што Хорди открива да је и официр Звездане Флоте Федерације, који такође ради у хотелу, и иако предлаже девојкама да се придруже Звезданој Флоти Федерације, оне одбацују предлог рекавши да више воле да остану обичне грађанке. Ипак, девојке имају много технологије украдене из Звездане Флоте Федерације. Обе девојке касније почињу да се интересују да посете Земљу, првобитну планету Звездане Флоте Федерације, и траже начине да то постигну. Кимберли је љубоморна на Карлу јер њена сестра има дечка, а она никада није имала дечка, иако је старија.

У једној епизоди Кимберли и Карла откривају да се њихов ДНК разликује од ДНК њихових родитеља, упркос томе што су се обликовале у материци своје мајке, а њихов ДНК не одговара теремедосијанцу. Њихов отац каже да личи на немогућу мешавину људске ДНК са веома јаким теремедосијанским карактеристикама које им дају огромне моћи. То није случај хибрида, њихова ДНК је људска, али имају карактеристике у ДНК-у које производе органе-изворе њихових теремедосијанских способности, а њихове способности су неке од најјачих познатих. Али девојке морају да живе нормалан теремедосијанчев живот, а њихова различита ДНК не би требало да им представља проблем.

На крају прве сезоне виде да се са Хордијем нешто дешава и почињу да виде чудне ствари. Девојке откривају постојање паралелног универзума који се зове „Огледало свемир“ где сви имају своје двојнике али са обрнутим личностима, и у овом универзуму Теремедо је уништен и преживело је само неколико теремедосијанаца, а Хорди објашњава да се у овом универзуму људи зову теранци и под командом су дивље и садистичке империје. Хорди проводи време у овом универзуму док га замењује његов двојник. Адмирал Земље такође прича девојкама о Јусми, свом злом двојнику из огледалног свемира.

У другој сезони је Кимберли изабрана да учествује у ријалити-шоу и биће у кући у којој камере снимају све што се дешава. Кимберли је веома задовољна тиме. Девојке и Карлин дечко открили су тајне инсталације Звездане Флоте Федерације у планинама у близини Тараконона у које улазе без дозволе и откривају ствари које не би требало да знају. До краја сезоне Кимберли је избачена из ријалити-шоуа јер директор куће ради за Јусму. Девојке тада открију да је Регентица Андреа Кампос из огледалног свемира заједнички непријатељ Јусме и Звездане Флоте Федерације и уништава кућу ријалити-шоуа, убијајући све. Кимберли и Карлу добијају дозволу да оду на Земљу, и после разговора са адмиралом Жузепом Маријом 21 одлазе на Земљу. Али тада Регентица Андреа хвата Кимберли и Карлу и ставља их у несвест у криокамере екстазе. Откривено је да Хорди из огледалног свемира ради на њеној страни, али она га издаје, такође га ставља у несвест у криокамеру и открива да намерава да споји његово тело са телом Хордија из главног свемира. У транспортној сфери Јусма и Иши Кадсе покушавају да зауставе Андреу без да успеју и такође су заробљени. Андреа покушава да промени историју јер ради за некога непознатог. Хорди се бори са Андреом пре него што га она победи и убије. Андреа успешно спаја два Хордија, а после га убија. Андреа шаље Иши Кадсе из огледалног свемира назад у време, где почиње да живи под именом „Лола“ са породицом из Аргентине. Године проводе, а адмирал Жузеп Марија 19 заљубљује се у њу, а посебно се заљубљује када заврши везу са Иши Кадсе из главног свемира. После брише сећање свих Теремедосијанца о сестрама Дувержа и шаље Кимберли и Карлу такође у прошлост, у 2013. годину, у цркву у коју иде Кираннис (Златно Стварање), где сви у цркви верују да сестре припадају овој цркви и да су увек биле у цркви. Сестре Дувержа имају исти нагласак као и нагласак из Доминиканске Републике, и иако још увек имају своја оригинална имена, имају различите животе и родитеље као да су људи. На крају сезоне, неко непознат са обликом силуете разговара са Андреом и каже јој да ће се ускоро видети, а Андреа му каже да жели да га види и зове га „Власником Невиности“ обележавајући савез између регентице Андрее Кампос из огледалног свемира и мистериозног Власника Невиности.

Advertisement