Ствари сестара вики
Advertisement
Велика шала
3.png
Број епизоде 3
Сезона 1
Глобални број 3
Назив на Теремедоу Ġran broma
Назив у Португалији Grande piada
Датум емитовања 28. децембра 2014.
Списак епизода
Претходна епизода
Посета у хотелу
Следећа епизода
Прати свој начин
Ствари сестара

Велика шала је 3. епизода прве сезоне и серије Ствари сестара. Премијерно је приказана 28. децембра 2014. године.

Опис[]

Епизода почиње у Барцинону, где је цео град снеговит. На распусту су. Код Кимберли и Карле, Карла нешто планира. Тада Карла улази у Кимберлину собу и каже јој да жели да види нешто у њеној лутки од када је била мала. Кимберли даје лутку својој сестри, а Карла узима лутку и каже да би та лутка могла да постане Снешко Белић, а могла би да јој послужи за нешто на чему ради. Тада Карла отвара прозор и вади лутку кроз прозор, а лутка почиње да се покрива снегом. Карла глуми да се саплете и пусти лутку да падне на улицу и каже да јој је лутка испала из руку и да није могла да је држи.

Кимберли улази у дневну собу куће и каже родитељима да је Карла ненамерно избацила лутку кроз прозор, па ће отићи по њу. Родитељи кажу да пада снег, али Кимберли каже да је неће бити накратко. Кимберли напушта кућу, силази лифтом и излази на улицу. Док се то дешава, Карла гледа са прозора. Кад Кимберли узме лутку са пода, врата куће се затварају и на Кимберли падају гомила снега бачена кантом коју је била припремила за сипање снега. Била је то замка, а Кимберли је прекривена снегом на улици у близини своје куће. Карла почиње да се смеје и каже да је то била велика шала.

Њени родитељи виде Кимберли на улици прекривену снегом, а после излазе на улицу, избављају је са пода и враћају се ући. Кимберли је веома хладно, а Карла каже: „Видим да имаш пуно снега на лицу. Да ли ти је хладно? Па мени није“. Њени родитељи кажу Карли да ће бити кажњена за оно што је урадила, а Кимберли је јако љута на своју сестру. Мало касније, породица гледа телевизију, а на екрану се појављује човек који каже да је цела држава Кеталанија и читаво полуострво Бертика снеговито, и да море изнад полуострва има слој леда и сада је могуће да се са полуострва иде до северног пола пешке.

Кимберли је све топлије, а онда каже да ће смислити неки начин да се освети сестри за шалу. Кимберли улази у своју собу, узима свој компјутер и отвара га, и почиње да тражи ствари са Земље. Отвара земаљски Гугл претраживач којем приступа неким тајним кодовима које јој је дао Хорди Кудиги (власник хотела Каса Тот) за приступ веб-страницама Земље. Кимберли куца на Гуглу: „Данас на Земљи“ да види шта сада раде, али открива бољу ствар за њу. У том тренутку Кимберли одлази у дневну собу и каже родитељима да ли знају да ли постоје неки празници које сада славе, а родитељи кажу „Божић“.

Кимберли је изненађена јер се то разликује од оног што је пронашла и пита родитеље шта је Божић. Родитељи јој кажу да је то земаљски празник у којем да се слави рођење важне особе за људску религију, али не знају добро како је овај празник. Кимберли се враћа у своју собу и почиње да тражи ствари о Божићу. Али открива да се Божић у различитим регионима Земље слави другачије, а Кимберлиини родитељи долазе и кажу јој да је Земља подељена на различите културе, за разлику од Теремедоа где цела планета има исту културу, због тога на Земљи обично постоје ратова.

Кимберли каже да то није знала, затвара компјутер и одлази у дневну собу. Тада успева да заврши размишљање о плану за освету Карли и верује да ће овај план успети. Кимберли одлази у своју собу, узима неке високотехнолошке ствари и ставља их у руксак, и каже родитељима да власник хотела Каса Тот, Хорди, жели да јој каже неке ствари. Њени родитељи кажу да пада снег и да је хладно, па се не препоручује излазак напоље. Али Кимберли каже да ће бити добро ако буде пажљива, а њени родитељи то прихватају. Кимберли напушта кућу, иде лифтом и излази на улицу, и почиње да се прекрива снегом.

Тада Кимберли одлучује да искористи своје моћи и лети, да пређе облаке и избегне снежне падавине. Кимберли узлеће и лети до неба, и посматра снеговити град. Кимберли одлучује да одлети до периферије града Тараконон и силази у близини трамваја који иде на север државе. Кимберли се ставља на дрво и извлачи предмет који је носила у руксаку, и открива да је то уређај који ствара холограме украден са брода FEF 09 приликом прве посете којој је присуствовала пре месец дана са сестром. Кимберли укључује уређај и почиње да програмише холограм помоћу којег ће преварити своју сестру.

Код куће, Карла каже да би волела да прати Кимберли и пита шта Хорди жели да каже Кимберли без Карле. На трамвајским пругама, Кимберли је управо програмисала холограм и активирала га, па се појави слика. Карла код куће гледа телевизију када добије поруку од некога важног на свом мобилном телефону. Карла одлази у своју собу и открива се да се у поруци налази дечак у кога је Карла заљубљена, а овај дечак прича Карли да му треба њена помоћ. Карла га пита шта се дешава, а дечак каже да је био у трамвају са родитељима, отворио је прозор, али је пао на земљу и сада је заробљен у шинама.

Дечак каже да му треба њена помоћ, и да је Карла једина особа која може да га спасе јер је посебна. Карла ће му помоћи, а дечак каже да ником не прича да је од ње затражио помоћ, а Карла му каже да се смири и да ће она отићи да га спасе. Карла носи одећу и хаљине за излазак, а њени родитељи кажу да је јако хладно и зашто жели да оде сада. Карла каже да мора да спасе особу, а њени родитељи питају да ли је то Кимберли. Она каже да би је, да је Кимберли, пустила да умре на трамвајским пругама, али то није она. Њени родитељи ништа не разумеју, а Карла им каже да им се ово не тиче, па одлази.

Карла ради исто што и њена сестра, лети тамо где је дечак затражио помоћ. Кад стиже до трамвајских пруга, Карла угледа дечака који је рукама зове, па она силази. Али дечак је холограм, а иза њега је снежни човек, а Карла је прекривена снегом као и њена сестра раније. Кимберли се појављује са дрвећа и каже: „Да ли си дошла да спасеш свог љубавника? Па, нисам знала да је он Снешко Белић…“ и почиње да се смеје. Карла ништа не разуме, и пита је: „Зашто си ово урадила?“. Кимберли јој каже да је данас на Земљи „Дан светих невиних“ и да је то дан за шале.

Код куће, Кимберлин и Карлин отац покушава да се усредсреди на своје ћерке телепатијом да би знао шта раде, а мајка каже не сме то да ради. Али отац каже да не може да се усредсреди јер га трећа особа спречава. На улици, Карла каже Кимберли: „Лоша си, рећи ћу мами и тати!“ а Кимберли одговара: „Да ли ћеш да им кажеш да си била заљубљена у дечака и да си отишла ​​од куће да би га спасала? Па, ако желите да откријеш ту тајну…“, а Карла не зна шта да каже. Кимберли каже: „Било би боље да кренемо кући, пада снег и обе ћемо још једном бити прекривене снегом“. И њих две се враћају кући летећи.

Кад стигну кући, обе девојке су љуте. Њихови родитељи питају шта није у реду, али они не желе да одговоре, а они само кажу да им је хладно и да ће им бити топло код куће, па родитељима кажу да укључе грејање. Када га је њихова мајка укључила, пита их да ли је било још неке шале. Карла каже да су сада у миру, а Кимберли објашњава да је на Земљи данас, 28. децембра, дан у којем се људи шале. Њихови родитељи кажу да нису знали да постоји још празника осим Божића, а девојке кажу да на Земљи постоји много ствари за које не познају, а епизода се завршава.

Advertisement