Ствари сестара вики
Advertisement
Јер си јединствена
6.png
Број епизоде 6
Сезона 1
Глобални број 6
Назив на Теремедоу P’eṭs ûnika
Назив у Португалији Já que és única
Датум емитовања 8. фебруара 2015.
Списак епизода
Претходна епизода
Девојка каква
треба да будеш
Следећа епизода
Урадите све
што желите
Ствари сестара

Јер си јединствена је 6. епизода прве сезоне и серије Ствари сестара. Премијерно је приказана 8. фебруара 2015. године.

Опис[]

Епизода почиње на вратима школе „Трабал“, где Карла долази да каже Кимберли да је веома срећна јер ће урадити један домаћи задатак заједно са дечаком у кога је заљубљена, и ако све буде ишло по плану, моћи ће да га пита да изађу. Кимберли је пита како јој је то успело, а Карла јој одговара да су њих двоје једини који нису имали тимског колегу, јер је била уредила да сви имају тимске колеге осим њих. Карла такође каже Кимберли да можда и она уме да уреди ствари попут своје сестре, а Кимберли одговара: „У праву си, твој план је баш добар, сад си попут мене. Сада мораш да довршиш план за забављање са тим дечаком, а ако хоћеш, ја ћу да ти помогнем“. Карла каже да се слаже.

Код девојака, Кимберли обавештава своје родитеље да ће Карла довести дечака кући да уради домаћи. Карла тада долази кући и каже свом другу из разреда да могу да ураде домаћи у њеној соби. Родитељи им кажу: „Ако будете имали било каквих питања, можете да рачунате на нас. И имате времена колико год хоћете да радите домаћи“. Карла и њен тимски колега одлазе у Карлину собу, а домаћи задатак је да представе молекул атома са куглицама и штаповима који ће спојити куглице. Дечак каже Карли да морају да почну са куглом која има крст, али Карла гледа само у свог тимског колегу јер је заљубљена у њега, па није превише усредсређена.

У дневној соби њени родитељи питају Кимберли да ли је тај дечак Карлин дечко, а Кимберли каже да није. Родитељи кажу да су посматрали начин на који Карла гледа свог тимског колегу и то показује да је заљубљена у њега. Кимберли каже да је то истина, али ни она ни Карла не знају да ли дечак одговара овом осећању. У Карлиној соби тимски колега јој каже да морају да залепе два штапа на црвену куглицу, а после да споје црвену и плаву куглу другим штапом. Карла, која је врло споро радила домаћи, погледа упутства и брзо заврши домаћи за неколико секунда. Дечак каже Карли: „Још једном си ме изненадила, јер си јединствена“.

Карла не зна шта да каже, и ненамерно каже: „Твоје лице је баш лепо…“, а дечак поцрвењује и одговара: „Заправо, и ти си лепа, али нисам знао да се и ја теби свиђам“. Карла је изненађена јер дечак одговара њеном осећању и једноставно каже: „Ја…“, али дечак прилази Карли и љуби је. У дневној соби Кимберли каже родитељима да се у Карлиној соби не чује бука, али њени родитељи одговарају да не сме да претура сестри по стварима. Карла и дечак излазе из собе са кутијом у којој им се чува домаћи задатак и каже: „Завршили смо га“. Дечак се опрашта од Карле и осталих, а Карла само одмахује руком и ништа не прича. Кимберли не разуме шта се дешава.

Следећег дана, у школи Трабал, Кимберли види Карлу како узима свог тимског колегу за руку, а њих двоје причају и смеју се. Кимберли одлази у своју учионицу и среће своју пријатељицу. Пријатељица каже Кимберли да мисли да се Карла забавља са неким, али није сигурна. Кимберли ће питати Карлу шта се дешава, а учитељица долази да држи час математике. Када се часови заврше, Кимберли среће Карлу и пита је за њеног тимског колегу, а Карла одговара: „Наш задатак има највећу оцену. И још једна ствар: мој тимски колега сада ми је дечко“. Кимберли јој каже да је успешно завршила план, а Карла каже да је веома срећна и да ће обавестити своје родитеље о свом дечку.

Код девојака, Карла каже родитељима да јој је тимски колега који је дошао претходни дан сада дечко и да је јако срећна уз њега. Њени родитељи честитају ћерки што има дечка, а Карла каже да ће у суботу увече изаћи са њим на вечеру. Њени родитељи се слажу, али кажу Карли да мора да се врати кући пре 20 часова. Карла прихвата, узима свој мобилни и одлази у своју собу да позове свог дечка. Кимберли почиње да гледа телевизију са родитељима. Кад је Карла завршила разговор са својим дечком, Кимберли и Карла одлазе у Кимберлину собу. Карла каже својој сестри да има дечка пре Кимберли, а Кимберли каже да она можда нема толико среће у љубави, па у томе Карла побеђује.

У суботу се Карла шминка да би изашла са дечком. Њени родитељи долазе да кажу Карли да ли су спремни да вечерају у ресторану сами и без одрасле особе, јер имају само 10 година. Карла каже да би их позвали да имају проблем. Кимберли каже сестри да ужива у вечери. Карлин дечко долази кући, хвата је за руку и пар одлази. Кимберли каже да ће и она изаћи и да ће се ускоро вратити. У ресторану Карла и њен дечко започињу вечеру, а њих двоје уживају у заједничком састанку. У међувремену, Кимберли одлази подземном жељезницом до зграде „Пулá“, са непознатим осећањем. Кад Кимберли стигне у зграду „Пулá“, наилази на адмирала Жузепа Марију 19 који каже: „Знао сам да ћеш доћи“.

У ресторану Карла објашњава свом дечку ствари и пита га да ли га интересује путовање на Земљу. Њен дечко одговара да су га одувек интересовале чудне и необичне ствари. У згради „Пулá“, адмирал 19 пита Кимберли како су она и њена сестра, и да ли има ишта ново. Кимберли каже да Карла сада има дечка, а после му објашњава о својој и сестриној другачијој ДНК. Адмирал 19 каже да је претпоставио да је тако нешто, а после јој каже да зна да им је она украла уређај који пројектује холограме. Кимберли га пита да ли мора да врати тај предмет, а адмирал 19 каже да не, али мора да буде веома опрезна. Кимберли каже да овај објекат такође чини људе невидљивим, а адмирал 19 каже да већ зна.

У ресторану Карла и њен дечко завршавају вечеру, а Карла каже да је пуно уживала у овом тренутку, а њен дечко каже исто, љуби је и они се опраштају. Карла се враћа кући, где среће Кимберли која жели да јој каже нешто веома важно. Обе девојке одлазе у њену собу, а Кимберли каже својој сестри да је отишла у зграду „Пулá“ по предосећање, а тамо је био адмирал 19. Карла је пита шта јој је рекао, а Кимберли каже да су разговарали о открићима последњих месеци откако су се упознали, и да зна да имају холограмски пројектор. Карла пита да ли је љут због овога, а Кимберли каже да није, али чини се да адмирал 19 зна много о њима.

Кимберли пита своју сестру како је прошла вечера, а Карла одговара да је то био добар састанак, па су се сложили да ће опет изаћи неки дан. Кимберли одлази у своју собу да легне на кревет. Тада га зове адмирал 19, који каже Кимберли да кад год буде желела да разговара са њим, моћи ће да га позове. Кимберли се слаже, а адмирал 19 каже да мора да обави мисију и прекида комуникатор. У Карлину собу, Кимберли улази и пита је да ли спава. Карла каже не, и подсећа је да сутрадан нема школе и да могу да спавају цело јутро. Кимберли се враћа у своју собу, а Карла тихим гласом каже „Волим те…“ мислећи на свог дечка и одлази на спавање. Кимберли такође одлази на спавање, а епизода се завршава.

Advertisement